2G verdwijnt, wacht niet te lang met overstappen naar 4G

Veel GPS-trackers werken op 2G. Maar in 2025 kun je voor tracking van voertuigen niet langer gebruik maken van dit netwerk. Dat lijkt nog ver weg, maar toch is het slim om nu al in actie te komen en zo snel mogelijk over te stappen naar 4G.

Als het 2G-netwerk is afgesloten, werken de bijbehorende GPS-trackers uiteraard niet meer. Dat geldt overigens ook voor andere apparaten die gebruik maken van 2G-modems. Daardoor kunnen je bedrijfsactiviteiten verstoord raken.

Oplossing

Trackpointer levert al sinds eind 2022 uitsluitend 4G-systemen. Maar veel voertuigen zijn nog met  2G-trackers uitgerust. Geldt dat ook voor jouw wagenpark? Dan benaderen we je eerdaags om te bespreken wat voor jou het beste alternatief is. Wil je daar niet op wachten? Neem dan contact met ons op.

Wacht niet te lang

Hoewel het nog geen 2025 is, adviseren we je om niet tot het laatste moment te wachten met het vervangen van je 2G-trackers. We begrijpen dat je optimaal gebruik wilt maken van de oude hardware, maar er komt toch een moment dat je moet overstappen. Heb je de beslissing eenmaal genomen, dan regelen wij verder alles. Je heeft er dus geen omkijken meer naar.

Internationaal

Als je voertuigen ook buiten Nederland rijden, is het zeker verstandig om zo snel mogelijk een toekomstbestendige oplossing te vinden. In meerdere Europese landen is het 2G-netwerk inmiddels al niet meer in gebruik, in andere landen is de dekking zeer beperkt. Vanaf volgend jaar zal die dekking verder afnemen, waardoor de kans op gaten in de registratie nog groter wordt.

Vragen?

Heb je vragen over dit bericht of over jouw volgsystemen? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen je graag.