Dievenbende in Engeland opgerold door slim gebruik tracker

De Engelse politie heeft in Kent een vondst gedaan van meer dan duizend voorwerpen, die waarschijnlijk allemaal zijn gestolen. De agenten werden op het spoor gebracht door een vermiste boormachine, die was voorzien van een tracker.

Omdat de eigenaar van de boor al meerdere malen slachtoffer was geweest van diefstal, had hij zijn gereedschap beveiligd met trackers. Dat heeft uiteindelijk geleid tot de vondst. Naast kleinere spullen trof de politie ook zes gestolen caravans en een quad aan. In totaal bedraagt de buit naar schatting een waarde van meer dan £ 500.000, ofwel zo’n € 600.000.

Qontag LoRa
We weten niet precies welke tracker er in Engeland is gebruikt, maar het zou best eens een Qontag LoRa kunnen zijn. Dat is een kleine, draadloze locatietag met een eigen batterij, die Trackpointer in het assortiment heeft. De tag communiceert niet via het GPS-netwerk, maar door middel van Long Range-technologie en maakt hiervoor gebruik van het Internet of Things (IoT).

Klein en goedkoop
Het grootste voordeel van de Qontag is dat ‘ie klein en draadloos is. Daarnaast is z’n prijs ook nog eens laag. Verder is de Long Range-technologie niet storingsgevoelig én veel energiezuiniger dan GPS. Daardoor gaat de batterij tot wel vijf jaar mee.

Toepassingen
Per dag verstuurt de tag op vier vaste momenten een bericht naar het platform of de app van Trackpointer. Zo maak je alles dus betrouwbaar, snel en goedkoop volgbaar. Of het nu gaat om een boormachine, een caravan of een quad…

Meer informatie
Wil je meer informatie of ontvang je graag een offerte op maat? Neem dan even contact met ons op of vul het offerteformulier in.