Oldtimer beveiligen zonder schroeven!

Het aantal klassieke auto’s in Nederland is in de afgelopen vijf jaar flink toegenomen. Daardoor rijden er inmiddels bijna 220.000 rond in ons land, zo blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau van de Statistiek.

Ongeveer de helft van de klassiekers is tussen de veertig en vijftig jaar oud, maar het aantal 50-plussers stijgt snel. Gemiddeld is een oldtimer nu 53 jaar. De meest voorkomende merken zijn Volkswagen, Mercedes en Citroën, de meest voorkomende kleur is blauw.

Emotie
Lang niet alle Nederlandse oldtimers vertegenwoordigen een kapitaal op wielen waarde. Zo is in de afgelopen tijd vooral het aantal oldtimers met een marktprijs tot € 25.000 toegenomen. Uiteraard is dat nog altijd een behoorlijk bedrag, maar voor de meeste bezitters van een klassieker gaat het vooral om de emotionele waarde.

Origineel houden
Mede daardoor zijn zij vaak terughoudend om hun oldtimer te beveiligen. Ze willen hem origineel houden en zien dus liever niet dat er iets wordt verbouwd. Gelukkig is dat met de oplossingen van Trackpointer geen probleem. Onze trackers zijn eenvoudig en zonder schroeven te plaatsen en ook de voeding is autonoom.

Bewezen effectief
Trackers zijn bewezen effectief als zo’n dierbaar bezit wordt gestolen. Zo vond de politie enkele jaren geleden meer dan vijftien vermiste oldtimers terug in een loods in Limburg. De reden: de auto die de dag ervoor was gestolen in Aken, had een tracker!

De beste keuze
We bespreken graag met je wat de beste keuze is om jouw oldtimer – of een ander voertuig – te beveiligen. Neem voor meer informatie gerust even contact met ons op.