Track & trace inzetten als preventiemiddel

Naast de oorspronkelijke functionaliteiten van track & trace-systemen – het kunnen volgen en terugvinden van objecten – speelt preventie een steeds grotere rol bij de keuze ervoor. Soms omdat de verzekeraar het eist, soms als manier om bedrijfsrisico’s te verkleinen.

Steeds meer verzekeraars scherpen de voorwaarden van hun schadeverzekeringen aan. Daardoor kan het zijn dat ze een track & trace-oplossing verplicht stellen. Of dat je meer premie betaalt als je geen gebruik maakt van zo’n systeem.

Stilstand kost geld

Maar ook zonder verplichtingen vanuit hun verzekeraar kiezen steeds meer bedrijven ervoor om gebruik te maken van een track & trace-systeem. Stilstand van materieel en mensen betekent immers dat processen vertraging oplopen en – dus – geld kosten.

Preventie

Bijkomend voordeel is dat je met een track & trace-systeem sneller kunt schakelen als er toch iets misgaat. Daardoor is de kans groter dat gestolen materieel wordt teruggevonden. In een persoonlijk adviesgesprek leggen we je graag uit hoe Trackpointer dat bewerkstelligt.

Maak een afspraak

Wil je meer weten over de preventieve oplossingen van Trackpointer? Bel ons dan even of stuur ons een e-mail. We maken graag een afspraak om de mogelijkheden met je te bespreken.