Werkgebonden Personenmobiliteit? Geen punt met Trackpointer!

Heeft jouw bedrijf honderd mensen of meer in dienst? Dan moet je voortaan de gegevens over het zakelijke verkeer én het woon-werkverkeer van je werknemers opslaan. Dit heet de rapportageverplichting werkgebonden personenmobiliteit (WPM).

Elk jaar moet je deze gegevens indienen bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) via een digitaal formulier. De gegevens over 2024 moeten uiterlijk op 30 juni 2025 bij de RVO zijn.

Wat moet je rapporteren?
De belangrijkste gegevens die je moet vastleggen zijn:
•           Het totaal aantal kilometers dat je medewerkers per jaar afleggen voor woon-werkverkeer en zakelijke ritten.
•           De verdeling van deze kilometers over de verschillende vervoermiddelen.
•           De brandstoftypes van deze vervoermiddelen.

Fluitje van een cent
Dat klinkt als een flinke administratieve taak erbij, maar dat hoeft helemaal niet zo te zijn. Het voertuigvolgsysteem van Trackpointer biedt namelijk al een automatische kilometer- en ritregistratie. Door die te koppelen aan de voertuig- en brandstofinformatie kan de CO2-uitstoot eenvoudig worden berekend.

Alle benodigde gegevens worden automatisch opgeslagen en zijn 24/7 te bekijken in onze app en op het online platform. Met deze data is het invoeren van jouw rapportage een fluitje van een cent!

Daarom Trackpointer!
Zo zorgt Trackpointer ervoor dat jij je geen zorgen hoeft te maken over de administratieve kant van de WPM. Door onze automatische registratie heb je altijd nauwkeurige gegevens bij de hand. Dit maakt het makkelijk om aan de nieuwe wetgeving te voldoen en je bijdrage aan een duurzamer Nederland te leveren.

Heb je vragen of wil je meer weten over hoe Trackpointer jouw organisatie kan helpen? Neem dan contact met ons op! We staan klaar om je te ondersteunen en te zorgen dat je moeiteloos voldoet aan de nieuwe eisen.